KBS Bernardus is een daltonschool in Blaricum. Er is veel aandacht voor Engels op school en ICT in de klas. KBS Bernardus is een Vreedzame school.

KBS Bernardus; basisschool met ambitie in Blaricum!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De KBS Bernardus is een katholieke basisschool midden in het oude dorp van Blaricum. Een school waar vanaf groep 1 Early English wordt gegeven door native s​peakers en Cambridge gecertificeerde leerkrachten. KBS Bernardus heeft al jaren bijzonder hoge leeropbrengsten en een goede uitstroom naar het voortgezet onderwijs. Een kleinschalige school met betrokken ouders en aandacht voor elkaar.

Ons onderwijs

Kinderen doen door zelfstandig te werken kennis en ervaring op. ​ Er zijn op onze school goede doorgaande lijnen voor het leren samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid door kinderen. Dit zie je bijvoorbeeld bij ons terug in tutorleren, waarbij oudere kinderen jongere kinderen helpen en de maatjestaak in alle groepen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ICT

Als onderdeel van Alberdingk Thijm Scholen ​staat ICT hoog in het vaandel op de KBS Bernardus. Alle groepen zijn voorzien van een Ultra HD Prowisebord en een goed netwerk van moderne computers voor alle leerlingen. Dit zal worden uitgebreid met Chromebooks.

Vreedzame school

KBS Bernardus is een '​vreedzame school' met een speciale aanpak voor een goed sociaal klimaat die werkt met kinderen die zijn opgeleid tot mediator om conflicten tussen kinderen op te lossen.

Kortom:  Een basisschool met ambitie!​​​​​​

KBS Bernardus is a Catholic primary school in the heart of the picturesque town of Blaricum. The school has a particular focus on Early English. Some of our teachers are native Englsih speakers and others have obtained a certificate for teaching in English. KBS Bernardus has a tradition of high results and themajority of students  continue secondary education in the higher academic levels such as havo, vwo and IB MYP. KBS Bernardus is a small school, with a strong sense of community in which everybody cares forone another. In short: an ambitious primary school.

​​​